Landinformatie  
 
Geografisch  
 
Hoofdstad:  
Inwoners:  
Hoogste punt:  
Oppervlakte:  
Overig  
Staatsvorm:  
Valuta:  
Waarde 1 €:  
Tijdsverschil:  
Taal:  
Beste reistijd:  
Biermerk:  
Eerdere reizen  
 • China, Laos en Cambodja
 •  
 • Maleisië, Thailand en Laos
 •  
 • Argentinië
 •  
 • Midden- en Zuid-Amerika
 •  
   
  Home Sint Maarten Dominica Colombia Reisverslag Route & foto's
                 
  Colombia

   
    Parque Nacional Natural El Cocuy

  De totale oppervlakte van Colombia bedraagt 1.138.910 vierkante kilometer. Colombia is daarmee ongeveer achtentwintig keer zo groot als Nederland. Colombia grenst aan de volgende landen: Brazili├ź, Ecuador, Panama, Peru en Venezuela. De kust van Colombia grenst aan de Stille Oceaan en de Cara├»bische Zee.

  Het landschap van Colombia wordt beheerst door hoge Andestoppen. Verder is er nog een centrale hoogvlakte en laagvlakten aan de kust en in het oosten van het land. Het land bevat drie grote Andes bergketens (cordilleras), met als hoogste punt Pico Cristobal (5775 meter). Het Andesgebergte vormt het hart van het land. Hier woont het grootste deel van de bevolking. Ook bevindt zich hier het grootste deel van de koffieplantages. Daarnaast heeft Colombia een groot junglegebied, het tropisch regenwoud.C olombia heeft een tropisch regenklimaat met in het oosten een savanneklimaat. In de Andes en op de hoogvlakte is het aanmerkelijk koeler.

  Mangroves en palmbomen groeien langs de kust. Het tropisch regenwoud beslaat maar liefst 51.000.000 hectare en heeft veel verschillende bomen en planten. Een paar soorten: eiken, walnootbomen, dennen, mahonie, rubberplanten, vanillestruiken, en de gember. Het dierenrijk telt vele soorten. Er zijn in Colombia onder meer jaguars, poema's, tapirs, gordeldieren, herten en meerdere soorten apen. Vroeger waren er ook veel alligators. Er is echter veel op deze dieren gejaagd waardoor ze vrij zeldzaam zijn geworden. Slangen zijn er veel. Kenmerkende vogels zijn condors, gieren, toekans, papegaaien, kaketoes, ooievaars en kraanvogels.


  Bron: www.landenweb.nl