Actuele situatie
Huidige locatie:
Weer:
Temperatuur:
Bijgewerkt t/m:
Dagen gereisd: 31
Landinformatie
Geografisch
Hoofdstad:
Inwoners:
Hoogste punt:
Oppervlakte:
Overig
Staatsvorm:
Valuta:
Waarde 1 €:
Tijdsverschil:
Religie:
Taal:
Beste reistijd:
Biermerk:
Home Thailand Laos Cambodja Route Verslag Foto's
 

Cambodja

Cambodja is een exotisch, mysterieus land met een verbazingwekkende geschiedenis, prachtige oude ruÔnes van het Angkor Rijk (een van de zeven wereldwonderen), uitgestrekte witte stranden, afgelegen door heuvelstammen bewoonde pittoreske dorpjes, tot aan de horizon reikende rijstvelden, onaangetaste jungles, te veel om allemaal op te noemen.

In de jaren vijftig en zestig werden schitterende villa's in de Franse stijl aan de mooie kust gebouwd en zorgde een bergtop casino ervoor dat het de internationale jetset aan niets ontbrak. In die tijd was Cambodja het nummer 1 vakantieland in Zuidoost-AziŽ. Het waren ook de hoogtijdagen voor Phnom Penh's koloniale architectuur. Aan de boulevard werden rijen bomen gepland en de idyllische achtergrond van de samenloop van drie rivieren (Mekong, Sap, Bassac) werd door menige toerist geboeid aanschouwd.

In plaats van deze beelden roept Cambodja nu veelal totaal andere herinneringen op zoals aan de 'Killing Fields' en het moordlustige Khmer Rouge-regime in de jaren zeventig. Deze dramatische periode waaraan geen enkele Cambodjaan wist te ontkomen zonder verlies van familieleden of vrienden staat bij iedereen nog vers in het geheugen gegrift. De infrastructuur, het culturele erfgoed en de identiteit van het land werden voor een groot deel verwoest.

Maar Cambodjanen zijn een sterk en veerkrachtig volk. Het verleden niet vergetende, rapen ze de stukken bij elkaar en langzaam maar zeker worden de maatschappij, de cultuur en het leven weer opgebouwd. Het is niet gemakkelijk en nog steeds is het vallen en opstaan gedurende dit proces.

Vandaag de dag is het land weer een vredige natie. De Khmer Rouge is verdwenen en vormt geen bedreiging meer voor de overheid en het platteland. Er is een grote internationale gemeenschap die de overheid helpt en de regeringsambtenaren hebben hun mouwen opgestroopt om het echte werk, regeren en het land weer op te bouwen, aan te pakken.