Actuele situatie
Huidige locatie:
Weer:
Temperatuur:
Bijgewerkt t/m:
Dagen gereisd: 31
Landinformatie
Geografisch
Hoofdstad:
Inwoners:
Hoogste punt:
Oppervlakte:
Overig
Staatsvorm:
Valuta:
Waarde 1 €:
Tijdsverschil:
Religie:
Taal:
Beste reistijd:
Biermerk:
Home Thailand Laos Cambodja Route Verslag Foto's
 

Laos

Laos, het koninkrijk van de miljoen olifanten (Lane Xang) biedt de bezoeker een uitgelezen mogelijkheid om het Verre Oosten in oude stijl te beleven. Gastvrijheid en vriendelijkheid in combinatie met een eeuwenoude beschaving maken een reis door dit land en een kennismaking met de verschillende volken die er wonen, tot een onvergetelijke belevenis.

Laos is jarenlang een onbekende bestemming geweest. Veel toeristen zul je dan ook nog steeds niet aantreffen in dit Aziatische land. Toch verandert dit langzamerhand. Steeds meer mensen ontdekken dit vriendelijke, nog ongerepte land, ingeklemd tussen Thailand en Vietnam. Terwijl het buurland Thailand inmiddels een redelijk ontwikkeld land is met een goede infrastructuur en grote steden, is Laos één van de minst ontwikkelde landen.

Laos is ongeveer drie maal zo groot als Nederland en België samen, 236.800 vierkante kilometer in totaal. Laos ligt volkomen tussen bergketens en grenst overal aan andere landen en nergens aan zee. Bijna 70 procent van Laos bestaat uit bergen en plateaus van gemiddeld 2000 meter hoog. De hoogste berg in Laos meet een hoogte van 2820 meter.

Het landschap in het zuiden en zuidwesten staat in het teken van de Mekong. Deze belangrijkste rivier komt vanuit China het land binnen. De Mekong vormt voor een groot deel de grens met Thailand en Myanmar en heeft een lengte van ruim 1800 kilometer. Het merendeel van het transport in Laos vindt plaats over deze rivier.

Laos is zeker een land voor de ware avonturier. De omgeving is schitterend en de mensen zijn aardig. Reizen door het land kan erg leuk zijn door het relatief primitieve openbaar vervoer. Waar je ook komt, je kijkt je ogen uit.