Actuele situatie
Huidige locatie:
Weer:
Temperatuur:
Bijgewerkt t/m:
Dagen gereisd: 31
Landinformatie
Geografisch
Hoofdstad:
Inwoners:
Hoogste punt:
Oppervlakte:
Overig
Staatsvorm:
Valuta:
Waarde 1 €:
Tijdsverschil:
Religie:
Taal:
Beste reistijd:
Biermerk:
Home Thailand Laos Cambodja Route Verslag Foto's
 

Thailand

Het Koninkrijk Thailand, ook wel genoemd "het land van de glimlach" beslaat een oppervlakte van 517.000 km2, wat ongeveer te vergelijken is met de oppervlakte van Frankrijk.

Thailand deelt haar grenzen met Maleisie, Myanmar, Laos en Cambodja. De oostkust van het land grenst aan de Golf van Thailand en de westkust aan de Anadaman zee. Het land is in vier hoofdzones te verdelen: de vruchtbare, centrale vlaktes aan de Chao Phraya Rivier, de noordoostelijke plateaus, de vruchtbare valleien en bergen van Noord-Thailand en het regenwoudachtige gebied op het zuidelijk schiereiland.

De hoofdstad Bangkok is gelegen aan de Chao Phraya-rivier en telt ca. 9 miljoen inwoners. Immense winkelcentra en kantoorgebouwen van spiegelglas staan pal naast kleine straatstalletjes en rieten hutten. De duizenden grote en kleinere tempels van de stad zullen op u evenwel de meeste indruk maken.

Het grootste gedeelte van de Thai leeft echter op en van het land. Aan weerszijde van de Chao Phraya-rivier die Thailand van noord naar zuid doorstroomt, bevinden zich de uitgestrekte rijstvelden. Dit gebied wordt ook wel de rijstkom van Zuidoost-AziŽ genoemd en behoedt Thailand voor hongersnood en maakt rijstexport mogelijk.

Het noorden van Thailand is bedekt met jungle en regenwoud. De weelderige tropische vegetatie bestaande uit lianen, rododendrons en wilde orchideeŽn levert een adembenemend schouwspel. Langs de kusten groeien mangroven, maar deze gebieden genieten meer bekendheid om hun zonovergoten stranden, prachtige baaien en heldere zeewater. Een welkome afwisseling voor wie de vele indrukken wil laten bezinken.