Landinformatie  
 
Geografisch  
 
Hoofdstad:  
Inwoners:  
Hoogste punt:  
Oppervlakte:  
Overig  
Staatsvorm:  
Valuta:  
Waarde 1 €:  
Tijdsverschil:  
Religie:  
Taal:  
Beste reistijd:  
Biermerk:  
Eerdere reizen  
 • Maleisië, Thailand en Laos
 •  
 • Argentinië
 •  
 • Midden- en Zuid-Amerika
 •  
   
  Home China Laos Cambodja Thailand Verslag Route & foto's
               
  China

   
    De Chinese muur
  China is een land vol mystiek en vele contrasten. Zo zijn er de fantastische metropolen Beijing, Shanghai en Hong Kong maar ook kale hoogvlaktes, het platteland en traditionele dorpjes. Indrukwekkende bezienswaardigheden zoals het terracottaleger van de eerste keizer van China, de Chinese muur, de Verboden Stad maar ook het romantische West Meer, theeplantages en het pandacentrum in Chengdu. Het landschap, de mensen, de taal, het eten, kortom de gehele cultuur en het land zelf spreken tot de verbeelding en zijn geweldig om te zien en mee te maken!

  China is geheel anders dan alles wat wij hier kennen en bovendien is het ook immens groot. Het is het op 2 na grootste land ter wereld (na Canada en Rusland) en is 230 keer groter dan Nederland. Het bevindt zich in Oost AziŽ en heeft 1,3 miljard inwoners. De officiŽle taal is Mandarijn, daarnaast worden veel dialecten en etnische (niet Chinese) talen gesproken. China bestaat uit 22 provincies, 5 autonome regio's (o.a. Tibet), 3 stedelijke gebieden en 2 Special Administrative Regions (SAR) (Hong Kong & Macao). De hoofdstad is Beijing en is ook wel bekend onder de naam Peking.

  Een van de mooiste plekken is het landschap van Yunnan-Guizhbou, in het zuidwesten van het land. Het staat bekend om haar talrijke bergkloven, ondergrondse spelonken, watervallen en kalkstenen kliffen. Een geweldige ervaring voor iedere natuurliefhebber.

  China biedt voor ieder wat wils. De avonturier kan mountainbiken, afdalen in grotten, kameel- en/of paardrijden enzovoorts. Maar ook voor de cultuur- en natuurliefhebbers is er veel te doen in het land, dit komt door de vriendelijke bevolking, de vele verschillende landschappen en de lange geschiedenis.