Landinformatie  
 
Geografisch  
 
Hoofdstad:  
Inwoners:  
Hoogste punt:  
Oppervlakte:  
Overig  
Staatsvorm:  
Valuta:  
Waarde 1 €:  
Tijdsverschil:  
Taal:  
Beste reistijd:  
Biermerk:  
Eerdere reizen  
 • China, Laos en Cambodja
 •  
 • Maleisië, Thailand en Laos
 •  
 • Argentinië
 •  
 • Midden- en Zuid-Amerika
 •  
   
  Home Zuid-Afrika Mozambique Zimbabwe Botswana Namibië Reisverslag Route & foto's
                 
  Botswana

   
    Baobob bomen in de Kalahari Desert

  Botswana; bedekt door een enorme laag rood zand; is van nature een land met een wild hart. De Kalahari Woestijn domineert het landschap en grote stukken land zijn wild. Bezoekers aan Botswana zijn vaak verbaasd over de oneindige ruimte en eenzaamheid. Het grootste gedeelte van het binnenland is een ongerepte wildernis dat door haast niemand behalve groepjes San en Bushmen (Bosjesmannen); de oorspronkelijke inwoners van zuidelijk Afrika; bezocht is. In het midden van deze uitgestrekte wildernis ligt een kostbare juweel die gevoed wordt door het water uit de hooglanden van Angola – dat ver naar het noorden ligt.

  De moerasgebieden van de Okavango; die zich over de barre woestijn uitspreiden; bieden een onderkomen aan de buitengewone flora en fauna die men alleen in Afrika aantreft. Bosrijke eilanden met sierlijke palmen; welige vegetatie en eindeloze stille waterwegen geven het gevoel dat de opdringende woestijn mijlenver ligt. Grote kuddes olifanten dwalen door de wilde bossen in het noorden en vermijden de vernietigende droogte door naar de waterrijke Okavango en Chobe te trekken.

  De afgelegen Tsodilo Heuvels in de meest noordwestelijke hoek van Botswana en de rotsachtige heuvels die hier en daar in het zuidoosten van Botswana voorkomen; zijn de enige afwijkende onderbrekingen in de uitgestrekte Kalahari Woestijn die ongeveer 1000 meter boven zeeniveau ligt. De Kalahari is; vooral in het noorden van het land; een grotendeels vlak gebied met glooiingen die met bomen begroeid zijn. Deze verbergen vroegere zandduinen die vanuit de lucht duidelijk zichtbaar zijn. Grote gebieden; bedekt met rood zand en kromme dorenbomen; verbergen de echte wildernis – een gebied met een gigantische Afrikaanse fauna en een zeer kwetsbaar en delicaat ecosysteem.