Landinformatie  
 
Geografisch  
 
Hoofdstad:  
Inwoners:  
Hoogste punt:  
Oppervlakte:  
Overig  
Staatsvorm:  
Valuta:  
Waarde 1 €:  
Tijdsverschil:  
Taal:  
Beste reistijd:  
Biermerk:  
Eerdere reizen  
 • China, Laos en Cambodja
 •  
 • Maleisië, Thailand en Laos
 •  
 • Argentinië
 •  
 • Midden- en Zuid-Amerika
 •  
   
  Home Zuid-Afrika Mozambique Zimbabwe Botswana Namibië Reisverslag Route & foto's
                 
  Mozambique

   
    Lokale vissersboot

  Een van de best bewaarde geheimen van Afrika is Mozambique. Met prachtige stranden, een smeltkroes aan culturen, Portugese invloeden en een prachtige flora en fauna is dit land zeker dan een bezoek waard. Eindeloos wandelen op de standen van Tofo, duiken met de prachtigste en grootste vissen die je ooit gezien hebt en een keur aan heerlijke gerechten uit de veelzijdige keuken van het land; Mozambique heeft het allemaal.

  Deze Afrikaanse natie is nog niet erg toeristisch en veel minder ontwikkeld dan landen als Zimbabwe en Zuid-Afrika, maar dat is nu net de charme. Je voelt je een ontdekkingsreiziger in dit land waar de mensen bekend staan als heel erg vriendelijk en gastvrij en waar het weer altijd goed is, welk jaargetijde je ook uitkiest voor je bezoek.

  De flora in Mozambique is exotisch en divers. Vooral in de Chimanimani bergen en in Maputaland, onder Maputo, vind je veel verschillende soorten. Deze streken worden wereldwijd als zeer belangrijk gezien in de botanische wereld. Ook de bomen, zoals de mahonie, ebben, acacia, rubberboom en apebroodboom zijn er uniek en geven het landschap kleur.

  Ondanks dat de vrij recente burgeroorlog een groot effect heeft gehad op de dierenpopulatie is er nog steeds veel wild te zien in diverse reservaten. Olifanten, giraffen, zebra’s, leeuwen, buffels; je vindt ze er allemaal, onder andere in de zes nationale parken die het land rijk is. Een stuk boven Maputo en aan de kust ligt het nationale park van Bazaruto, het meest bezochte park in het land, waar de infrastructuur erg goed is. Het park staat bekend om zijn keur aan exotische vogelsoorten, koralen en zeedieren, zoals schildpadden en dolfijnen.