Landinformatie  
 
Geografisch  
 
Hoofdstad:  
Inwoners:  
Hoogste punt:  
Oppervlakte:  
Overig  
Staatsvorm:  
Valuta:  
Waarde 1 €:  
Tijdsverschil:  
Taal:  
Beste reistijd:  
Biermerk:  
Eerdere reizen  
 • China, Laos en Cambodja
 •  
 • Maleisië, Thailand en Laos
 •  
 • Argentinië
 •  
 • Midden- en Zuid-Amerika
 •  
   
  Home Zuid-Afrika Mozambique Zimbabwe Botswana Namibië Reisverslag Route & foto's
                 
  Zimbabwe

   
    De beroemde Victoria Watervallen

  Grotten, rotsformaties, ravijnen, bergen en het oorverdovende geruis van de Victoria Watervallen. Dit is slechts een greep uit enkele bezienswaardigheden die het prachtige landschap van Zimbabwe te bieden heeft.

  Dit land heeft schitterende natuurparken met niet alleen duizenden olifanten, leeuwen en kuddes zebra’s, maar is ook het thuisfront van minder bekende dieren als breedlipneushoorns, Nijlkrokodillen en wrattenzwijnen. Naast deze prachtige natuur heeft dit land ook nog mooie, schone en groene steden zoals de hoofdstad Harare en de tweede stad van het land, Bulawayo.

  En wat te denken van het stadje Great Zimbabwe dat een hele verzameling aan mystieke ruines uit de 13e eeuw bevat. Ook de actieve toerist komt hier volledig aan z’n trekken; kanoën of raften op de Zambezi rivier klinkt misschien uitdagend, maar wat te denken van een bungeejump zo’n 111 meter de diepte in bij de Victoria Watervallen?

  Zimbabwe is ongeveer elf keer zo groot als Nederland. Toch is het voor Afrikaanse begrippen een klein land. Van oost naar west, aflopend naar het noorden en zuiden, wordt het doorsneden door het Central Highlands plateau. Zimbabwe ligt grotendeels op dit verhoogde plateau. Het land heeft geen toegang tot zee, maar wordt in plaats hiervan in z’n geheel omsloten door andere landen.

  In tegenstelling tot veel Afrikaanse landen heeft Zimbabwe voor het grootste gedeelte natuurlijke grenzen; de Zambezi rivier vormt de grens met Zambia in het noorden, de Limpopo rivier de grens met Zuid-Afrika in het zuiden, de Eastern Highlands de grens met Mozambique in het oosten en het Hwange National Park grenst in het westen aan Botswana. De hoofdstad van Zimbabwe is Harare, de tweede en derde stad zijn respectievelijk Bulawayo en Chitungwiza. Het hoogste punt van Zimbabwe is de Inyangani berg.