REIZEN
Nepal

De Langtang & Helambu trek is één van de bekendere trekochten in Nepal. Bovendien redelijk eenvoudig te bereiken vanuit Kathmandu. In 2000 waren we zo ongeveer de laatste lopers van het seizoen. De trek duurt zo'n twee weken. Koud en zwaar, maar de spectaculaire omgeving maakte de tocht meer dan waard.

Langtang werd door de aardbeving van april 2015 volledig weggevaagd. Het dorp Langtang wordt nu op een andere veiligere plek herbouwd en het toerisme begint zich langzaam te herstellen.

Hieronder de afgelegde route. Foto's en verslag van deze reis zijn niet digitaal beschikbaar. Wie weet gaan we dat nog eens digitaliseren.

Afgelegde route

Op onderstaande kaart zie je de route die we tijdens deze reis hebben afgelegd. De bestemmingen zijn chronologisch genummerd. Als je je muis over een bestemming beweegt verschijnt de bijbehorende plaatsnaam.

Reisverslag & foto's

Van deze reis is geen digitaal reisverslag beschikbaar. Fotocamera's bevatten destijds nog rolletjes die je moest laten ontwikkelen. Wie weet gaat het nog eens zo hard regenen op zondagmiddag dat we de boel gaan overtypen en inscannen.